Yhteisomistus- ja sijoitus koirat

Koska kotona koiramäärä ei voi olla kovin suuri, tarvitaan jalostusta varten myös ns. sijoituskoiria. Sijoituskoirat ovat kasvattajan omistuksessa, mutta elävät omassa perheessään. Kasvattaja käyttää niitä sovitusti jalostukseen, jonka jälkeen ne siirtyvät kokonaan sijoitusperheen omistukseen. Sijoituskodin tulee olla yhteistyökykyinen, ja yhteistyön tulee olla molemmin puolista. Sijoitussopimukset tehdään aina Kennelliiton virallisella sijoitussopimuslomakkeella. Sijoitusperhe maksaa koiran normaalit elämän kulut (ruuat, madotukset, rokotukset, eläinlääkärikäynnit..), mutta kasvattaja vastaa jalostuskäytön aiheuttamista kuluista (terveystarkastukset, tiineysajan ruokinta jne.) Aina silloin tällöin etsin koiralle sijoituskotia, joten jos olet yhteistyökykyinen, metsästystä harrastava, niin ota yhteyttä :)


Villikujan Anna Kaekkes "Kyra"

Koiranet

Rotu: parsonrussellinterrieri

Sukupuoli: narttu

Säkäkorkeus: 35cm

Hampaat: saksipurenta, ei hammaspuutoksia


Koe- ja näyttelytulokset:

Näyttelyt: ERI JUK1 JUN-SERT JUN VSP

VERI: Vero0 10p


Kuvaaja: Heidi Katajainen
Kuvaaja: Heidi Katajainen

FI KVA-L FI KVA-M Villikujan Varma Kylmälehto "Kelmi"

Koiranet

Rotu: parsonrussellinterrieri

Sukupuoli: uros

Säkäkorkeus: 39cm

Terveystulokset:
Hampaat: saksipurenta, ei hammaspuutoksia

PLL: terve LOA: CBP

Silmät: ok (3/2020) Polvet: 0/0 (2/2018) Selkä: LTV0 SP0

Kelmi on minun ja Pekan yhteisomistus uros ja asuu Pekan luona Pieksämäellä. Kelmi on todella hyvähermoinen, avoin, sosiaalinen ja rauhallinen uros, joka ei turhia hötkyile missään tilanteessa. Kelmi tulee hyvin toimeen laumassa, se on todella pitkäpinnainen ja vahvahermoinen, eikä sen tarvitse haastaa riitaa. Riistalla se on varsin kovaotteinen ja antaa vastapelurille todellisen vastuksen. Kelmillä on yksi pentue (synt. 5/2018), joista kaikki syttyivät riistalle ensimmäisellä kaudella alle vuoden ikäisenä. 


Villikujan HR Freya "Piina"

Koiranet

rotu: amerikankettukoira 

sukupuoli: narttu

säkäkorkeus: 55cm

Näyttelyt: ERI JUK1 PN1 SA, ROP, JUN ROP, SERT, JUN-SERT 

"Koko 54 cm. Oikeat mittasuhteet. Kokoon sopiva vahvuus. Koon alarajoilla. Feminiininen pää, pigmenttiin sopiva silmien väri. Hyvä kaula. Ikänsä mukaisesti vielä kesken kehityksen oleva runko. Sopivasti kulmautunut. Ok karvanlaatu. Hyväasentoinen häntä. Tasapainoinen liike." 

Piina on emänsä tapaan hyvin varhaiskypsä ja ensimmäiset kettu ajot se otti jo alle puolen vuoden iässä. Piina on äänen annoltaan vähän emäänsä löysempi, kuitenkin täysin luettavissa eikä häiritsevän löysä. Herättelee jonkun verran yö jälelle, ja ajossa ääntä tuleekin jo 90-100 haukkua minuutissa. Piina on todella sitkeä, kovan metsästysinnon omaava juniori.


Karvahaalarin Cherry Bomb "Kiia"


Kiia on työnsä tehnyt ja eläkkeensä ansainnut, muutti mummolaan viettämään rauhallisia eläkepäiviä.

Kiian omat sivut.


Repovaaran Esimies "Jaska"

Koiranet

Maailman paras Jaska muutti tyttöni mummolaan viettämään leppoisia eläkepäiviä.